Bemutatkozás

            Dobó Zoltánnak hívnak, végzettségem szerint biológus, környezetvédelmi szakmérnök vagyok. Hidrobiológiával foglalkozom több, mint húsz éve. Főleg a hazai halastavak biológiai vízminőségét vizsgálom. Érdeklődési köröm logikus kiterjesztése volt, hogy a hobbimat a búvárkodásban találtam meg. A búvárkodás olyan, mint egy kirándulás a természetben. Csak amíg az erdők és mezők, hegyek-völgyek látványa mindenkinek megszokott addig a víz alatt minden más. Itt sokkal inkább érezzük, hogy vendégek vagyunk a Természet egy csodálatos részében. Ha megszokjuk a felszerelésünket, akkor súlytalanul lebeghetünk és mindenféle ismeretlen tengeri „herkentyűvel” találkozhatunk. Mindig számíthatunk valami eddig nem tapasztalt érdekességre, új látnivalóra. Minden merülés egyedi.

 

            Az oktatás SSI (Scuba Schools International) rendszerben folyik. Hazánkban többféle búvároktatási rendszer létezik. Ezek közül mindegyikben a lelkiismeretes oktatók jól megtanítják a búvárkodást a tanítványainak. Az SSI annyiban különbözik a többi rendszertől, hogy különösen nagy hangsúlyt fektet a biztonságra és a gyakorlottságra. Az egyes tovább lépési lehetőségeknél (pl. haladó búvár) nem csak a képzésre fektet hangsúlyt, hanem arra is, hogy a búvárnak megfelelő jártassága is legyen. Olyan ez, mint a biciklizés, ha gyakoroljuk könnyebb és élvezetesebb lesz. A búvárminősítő kártyákat, szinte egyedülállóan, hazánkban állítják ki, így gyorsan és hibátlanul készülnek el. Világviszonylatban már több alkalommal is az SSI adta ki a legtöbb minősítő kártyát az összes búvároktatási rendszer közül.. Legutóbb a 2011-es év volt ilyen. Nem véletlen ez a népszerűség. A hazai képzésben is élen jár az SSI.

 

            A célom az, hogy olyan búvárokat képezzek, akik elégedettek. A tanfolyam során törekszem arra, hogy ne egy merev tanár tanuló viszony jöjjön létre, hanem sokkal inkább egy mentori, baráti kapcsolat. A feladatom nem ér véget azzal, hogy valaki elvégzi a tanfolyamot. A kártya kézhez kapása után is nyugodtan megkereshetsz, ha ötletekre, tanácsokra, bátorításra van szükséged, vagy csak társra egy jó merüléshez.

 

Jelentkezés: Telefonon: 70/609 – 1158

                      E-mail-en: dobozolt@gmail.com